ALANYA'DA MEYDANA GELEN KAZADA ÜÇ DEPREM MAĞDURUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜ, SERBEST BIRAKILDI.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dördüncü duruşması yapılan davada, Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Onur T.E., SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, sanık ve müşteki avukatları da hazır bulundu.

SANIK: GEÇİMİMİ SAĞLARKEN BU OLAY BAŞIMA GELDİ

Mahkeme başkanı sanığa "İddianameyi okudun, ne söylemek istersin?" diye sordu. Sanık, "Geçimimi sağlarken bu olay başıma geldi" şeklinde konuştu.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dördüncü duruşması görülen davada, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Onur T.E., SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanık ve müdafii avukatlar da mahkemede hazır bulundular.

SANIK: "YAŞANAN KAZA KARŞISINDA MAĞDURUM"

Mahkeme başkanı sanığa, "İddianameyi okudunuz, neler söylemek istersiniz?" diye sordu. Sanık, "Kazanın meydana geldiği sırada işimle ilgili bir durumla meşguldüm. Yaşanan bu kaza karşısında büyük bir mağdurum" şeklinde konuştu.

AVUKATLAR: "TUTUKLU YARGILANAN MÜVEKKİLİM 380 GÜNDÜR CEZAEVİNDE"

Sanık avukatları, duruşmada müvekkilinin tahliyesini talep etti. Avukatlar, Emin Zan'ın kusurlu olduğunu iddia ederek, "Kazada sarı ışık yanarken kırmızı ışığa geçtiği sabittir. Müvekkilim 380 gündür tutuklu bulunmakta olup, tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

MAHKEME KARARI: TAHLİYE VE SONRAKİ DURUŞMA

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 3 kişinin ölümüne ve 5 kişinin yaralanmasına sebep olan tutuklu sanık Onur T.E.'nin yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme, eksik evrakların tamamlanmasına, araştırma raporlarının tekrar incelenmesine, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne gönderilmesine ve duruşmanın 20 Eylül tarihine ertelenmesine hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kaza, 3 Mart 2023 tarihinde Mahmutlar Mahallesi, Mehmet Çakır Caddesi Kavşağı'nda meydana geldi. Gazipaşa istikametinden gelen Onur T.E. yönetimindeki 07 NT 799 plakalı hafif ticari araç ile kavşaktan dönmeye çalışan Emin Zan'ın kontrolündeki 31 YD 233 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobilde bulunan İnci Güler ve Başak Güler yola savruldu. İnci Güler olay yerinde hayatını kaybederken, Başak Güler ve diğer yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Başak Güler ve Ali Can Güler hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından hafif ticari araç sürücüsü Onur T.E. jandarma tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı.