ESNAFLARI AVUKATLAR MI İHBAR EDİYOR.

Alanya'da kötü geçen turizm sezonunun ardından, şehir merkezine yeniden marka firmaların avukatları geldi. Dünyaca ünlü markaların imitasyonlarını satan Cuma Pazarı ve İskele bölgesindeki esnafları ziyaret eden bu avukatlar, imitasyon ürünleri tespit edip topladı ve dava açma tehdidinde bulundu. Esnaflar ise bir araya gelerek marka avukatlarına tepki gösterdi.

ALTSO BAŞKAN ADAYI KUŞ'UN SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIM DİKKAT ÇEKTİ: 

İş insanı Mehmet Kuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, esnafa destek vererek onları birlik olmaya çağırdı. Kuş, esnafların haklarını savunmaları gerektiğini belirterek, marka avukatlarının firma sahiplerinin haberi olmadan hareket ettiğini vurguladı.

Yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Buradan açık çağrımdır! Esnaf arkadaşlarıma sesleniyorum: Birleşin, haklarınızı yedirtmeyin! Gelen avukatlardan markacıların haberi yoktur. Tamamıyla kendi ceplerine çalışıyorlar. Bunlar avukat değil, şehir eşkıyaları!"

Gerçekten de avukatlar Alanya esnafını ihbar mı ediyor? Konuştuğumuz bazı esnaflar, Mehmet Kuş'un bu paylaşımını destekleyerek, "Mehmet Kuş doğru söylüyor. Avukatların birçoğu buradaki firmaları Türkiye'deki yetkililere bizzat ihbar ederek kendilerine iş çıkarıyorlar. Kazanç sağlamak için yaptıkları bu eylemler, Alanya esnafına saygısızlıktır." şeklinde konuştu.

Esnaflar ayrıca, Avrupa'daki ünlü firmaların bu tür bir çalışması olmadığını belirterek, "Bizlere sahip çıkan yok, sesimizi duyan yok." diye eklediler.