Oğuz Karahan ALKÜ’de ‘Rektör Yardımcısı’ Oldu

Mahkeme kararı ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevine geri dönen fakat daha sonra valiliğe sunduğu dilekçe ile istifa eden Prof. Dr. Oğuz Karahan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne (ALKÜ) Rektör Yardımcısı olarak atandı.

Oğuz Karahan, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü koltuğunda yaklaşık 8 ay oturduktan sonra görevden alınmıştı. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi iken Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Karahan, görevden alınmasının ardından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne dönmüştü. Karahan'ın yerine ise Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Evren Ekingen göreve getirilmişti. Yaşanan bu durumun ardından göreve iade davası açan ve davayı kazanan Karahan, mahkeme kararı ile görevine geri dönmüş ancak Antalya Valiliği’ne sunduğu dilekçe ile görevinden istifa etmişti.

*ALKÜ’den Açıklama*

ALKÜ tarafından yapılan açıklamada, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Karahan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi uyarınca, 24.06.2024 tarihinden itibaren Rektör Yardımcısı olarak atanmıştır” ifadeleri kullanıldı.