Yücel Sönmez, Emekliliğe Ayrıldı

10 Şubat 1969 tarihinde Gazipaşa'da doğan Yücel Sönmez, ilk, orta ve lise eğitimini Gazipaşa'da tamamladıktan sonra, 1990 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinden mezun oldu. Evli ve 3 çocuk sahibi olan Sönmez, meslek hayatına 4 Kasım 1992 tarihinde Isparta Sütçüler'de Orman İşletme Şefi olarak başladı. 

Kariyeri boyunca Alanya Söğüt Orman İşletme Şefliği, Akseki Merkez Orman İşletme Şefliği, Alanya Demirtaş Orman İşletme Şefliği, Antalya Orman Kadastro Komisyonu, Muğla Seydikemer ve Fethiye Orman İşletme Müdür Yardımcılığı, Aydın Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunan Sönmez, son olarak 20 Haziran 2016 tarihinden itibaren Alanya Orman İşletme Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

16 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenen sade bir törenle emekliliğe ayrılan Yücel Sönmez, "Artık bizim görev bitti, bundan sonra emekliliği yaşamak lazım," diyerek çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı. Alanya'da halkla iç içe çalışan ve vatandaşlar tarafından sevilen Yücel Sönmez, meslek hayatı boyunca gösterdiği özveri ve hizmetlerinden dolayı büyük takdir topladı